ENDÜSTRİYEL ZEMİN KAPLAMALARI

Tesisinize hangi endüstriyel zemin kaplamasının uygulanacağına karar vermek çok önemli bir
karardır ve tesisinizin zemininin ömrüne doğrudan etki eder.

EPOKSİ NEDİR?

Epoxy adı, Yunanca “Epi (Üzerinde)” ve “Oxy (Keskin/Asitli)” kelimelerinin birleşmesinden meydana gelmiştir. Epoksi, termosetler grubundan yapıştırıcı bir kimyasal reçinedir. Suya, aside ve alkaliye direnci çok iyidir, zamanla direnç özelliğini yitirmez. Epoksi, aynı zamanda bir yüzey kaplama ürünüdür.

Epoksi kullanılmadan önce sıvıdır fakat kullanıldıktan sonra kürleşme sonucunda kendi öz formunu alarak su ve asit gibi tahrip etkisi olan dış etkenlere ( suya , asitlere ve alkaliye ) karşı dirençli bir malzeme haline gelir.

EPOKSİ HANGİ ALANLARDA KULLANILIR  ?

Epoksi Cam veya karbon elyafı ile epoksi kombinasyonu mükemmel mekanik dayanıklılığa sahiptir. Bu yüzden uzay ve havacılık teknolojilerinde ve denizcilik alanında çok kullanılır.

Epoksi, inşaat alanında da yaygın kullanılan bir malzemedir. Onarım sırasına uygun çatlakların doldurulmasında, sonradan betonun içine eklenecek çelik donatıların yerleştirilmesinde kullanılır. Betonarme içine saplanan donatılar için çekme mukavemetleri oldukça yüksektir.

Epoksi, aynı zamanda bir yüzey kaplama ürünüdür. Ayrıca, boya veya astar olarak da kullanılır.

Pigment ile karıştırılmış epoksi reçine resim yapmak için üst üste tabakalar şeklinde dökülerek boyama ortamı yapılabilir. Ayrıca takı, süsleme ve etiket için kubbe reçinesi şeklinde ve sanat, tezgahlar ve masalar için dekupaj uygulamalarında kullanılır.

Self Leveling Kendinden yayılan Epoksi Kaplama Sistemi

Düzgün yüzeyli, kendi kendine yayılabilen, yüksek kimyasal ve fiziksel mukavemetli, hijyenik, solventsiz, epoksi esaslı zemin kaplama sistemidir.

Kullanım Yerleri

Beton ve çimento esaslı mineral yüzeylerde, Depolama ve montaj alanlarında, Üretim alanları, atölyeler, uçak hangarları, otomotiv sanayi, yükleme rampaları gibi ağır yüke maruz kalan yüzeylerde, Laboratuvarlar, hastaneler, steril odalar, endüstriyel mutfaklar, gıda, kimya ve ilaç endüstrisindeki ıslak işlem alanlarında, Spor salonları ve fuar alanlarında, Alışveriş merkezleri ve otoparklarda

Avantajları

Kolay uygulanır , Kimyasal mukavemeti yüksektir , Mekanik dayanımı yüksektir , Aşınma direnci yüksektir , Hijyenik ortam yaratır , Kolay temizlenebilir , Uzun kaplama ömrüne sahiptir , Ağır trafik koşullarına uyumludur.

Tekstürlü Portakal Kabuğu Epoksi Kaplama Sistemi

Tekstürlü desen görünümlü, kimyasal ve fiziksel mukavemeti yüksek, solventsiz, epoksi kaplama sistemidir.

 

Kullanım Yerleri

Beton ve çimento esaslı mineral yüzeylerde, Depolama ve montaj alanlarında, Üretim alanları, atölyeler, uçak hangarları, otomotiv sanayi, yükleme rampaları gibi orta ve ağır yüke maruz kalan yüzeylerde, Laboratuvarlar, hastaneler, steril odalar, endüstriyel mutfaklar, gıda, kimya ve ilaç endüstrisindeki ıslak işlem alanlarında, Kontrol odaları, termik ve hidroelektrik santrallerinde, Fuar alanları, alışveriş merkezleri ve otoparklarda kullanılır.

Avantajları

Kolay uygulanır , Kimyasal mukavemeti yüksektir , Mekanik dayanımı yüksektir , Aşınma direnci yüksektir , Hijyenik ortam yaratır , Kolay temizlenebilir , Uzun kaplama ömrüne sahiptir , Ağır trafik koşullarına uyumludur.

Antistatik Epoksi Kaplama Sistemi

Düzgün yüzey görünümlü, kendinden yayılabilen, antistatik, solventsiz zemin kaplama sistemidir.

Kullanım Yerleri

Beton ve çimento esaslı mineral yüzeylerde, Otomotiv, ilaç, kimya, elektrik ve elektronik sanayi gibi endüstrilerde üretim ve depolama alanlarında, Uçak hangarları ve yanıcı-patlayıcı maddelerin bulunduğu depolarda , Fabrikalar, ameliyathaneler ve matbaalar gibi antistatik kaplama sistemlerine ihtiyaç duyulan zeminlerde, Elektrik malzemesi üreten tesisler, bilgi işlem odaları, otomasyon odaları ve trafo odalarında kullanılır.

Avantajları

İletken özelliktedir, Kolay uygulanır ,Kimyasal mukavemeti yüksektir ,Mekanik dayanımı yüksektir ,Aşınma direnci yüksektir ,Hijyenik ortam yaratır ,Kolay temizlenebilir ,Uzun kaplama ömrüne sahiptir ,Ağır trafik koşullarına uyumludur.

Epoksi Kaymaz Zemin Kaplama Sistemi

Kumlu kaydırmaz yüzey görünümlü, yüksek fiziksel ve kimyasal dayanımlı, solventsiz, epoksi esaslı zemin kaplama sistemidir.

 

Kullanım Yerleri

Beton ve çimento esaslı mineral yüzeylerde, Depolama ve montaj alanlarında, Kaymazlık gereken üretim alanları, atölyeler, uçak hangarları, yükleme rampaları gibi orta ve ağır yüke maruz kalan yüzeylerde, Kaymazlık gereken laboratuvarlar, gıda, kimya ve ilaç endüstrisindeki ıslak işlem alanlarında, spor salonları, alışveriş merkezleri ve otoparklarda kullanılır.

Avantajları

Mükemmel kaymazlık özelliğine sahiptir ,Kolay uygulanır ,Kimyasal mukavemeti yüksektir ,Mekanik dayanımı yüksektir ,Aşınma direnci yüksektir , Uzun kaplama ömrüne sahiptir ,Ağır trafik koşullarına uyumludur.

EPOKSİ KULLANIM ÖRNEKLERİ

POLİÜRETAN NEDİR?

Poliüretan karbamat bağlantıları ile birleştirilen organik üniteler zincirinden oluşan bir polimerdir. Poliüretan ürünlere çoğu zaman üretanlar da denir. Ancak etil karbamat olarak da bilinen özel üretan maddesi ile karıştırılmamalıdır. Poliüretanlar etil karbamattan yapılmaz ve onu içermezler.

Poliüretanlar ilk kez Alman bilim adamı Otto Bayer tarafından 1937 yılında sentezlenmiş ve diizosiyanatın, diol ile reaksiyonuyla elde edilmiştir. Eğer ortamda su da varsa diizosiyanatın bir kısmı diol ile polimerleşirken küçük bir kısmı da su ile gaz (karbondioksit) çıkışı reaksiyonu vererek gözenekli poliüretan yapıyı (köpük veya sünger yapısı) meydana getirir. Olgunlaşma süresi (24-72 saat) sonunda oldukça sağlam bir polimer yapı elde edilir. Daha sonraları diollerin yerini daha büyük molekül ağırlıklı, polieter veya poliester yapısındaki polioller almıştır. Bu şekilde oluşan poliüretan daha sağlam ve daha esnek bir elastomer oluşturur.

POLİÜRETAN HANGİ ALANLARDA KULLANILIR?

Esnek ve esnemeyen köpükler, dayanıklı elastomerler ve yüksek performanslı yapıştırıcılar, sentetik liflercontalarhalıların alt kısmı ve sert plastik yapımında kullanılırlar. Esnek poliüretan köpükler, poliüretan süngerler olarak da bilinirler ve yataklarda, mobilyalarda konfor malzemesi olarak vazgeçilmezdirler. Esnemeyen köpükler ise daha çok ısı ve ses izolasyonunda kullanılırlar.

Poliüretan Zemin Kaplama Nedir ve Nerelerde Kullanılır;

Orta-ağır mekanik ve kimyasal etkilere maruz kalan zeminler için kullanılan, düzgün yüzeyli, çatlak örtme yeteneğine sahip, yarı esnek, temizlemesi kolay, hijyenik, poliüretan esaslı self leveling, mat veya parlak yüzeyli zemin kaplama sistemidir.

Kimya ve ilaç sanayi , Üretim alanları ve depolar , Uçak ve motor bakım atölyeleri ,Okullar, kütüphaneler, sergi ve fuar alanları , Oteller, sosyal alanlar , Alışveriş merkezleri, mağazalar ve marketler , Hastaneler, huzurevi ve muayenehaneler , Garajlar, depolar gibi yapının birçok alanında kullanılabilir.

Poliüretan zemin kaplamaları aşağıdaki şekillerde uygulanabilmektedir.

  • Self Leveling kendinden yayılan Poliüretan kaplama sistemi
  • Tekstürlü Portakal Kabuğu Poliüretan kaplama sistemi

Self Leveling Kendinden yayılan Poliüretan Kaplama Sistemi

Düzgün yüzeyli, kendi kendine yayılabilen, yüksek fiziksel ve kimyasal dayanımlı, hijyenik, solventsiz, poliüretan esaslı zemin kaplama sistemidir.

Kullanım Yerleri

Beton ve çimento esaslı mineral yüzeylerde, Depolama ve montaj alanlarında, Üretim alanları, atölyeler, uçak hangarları, otomotiv sanayi, yükleme rampaları gibi ağır yüke maruz kalan yüzeylerde, Laboratuvarlar, hastaneler, steril odalar, endüstriyel mutfaklar, gıda, kimya ve ilaç endüstrisindeki ıslak işlem alanlarında, Spor salonları ve fuar alanlarında, Alışveriş merkezleri ve otoparklarda.

Avantajları

Kolay uygulanır, Kimyasal mukavemeti yüksektir, Mekanik dayanımı yüksektir , Aşınma direnci yüksektir , Hijyenik ortam yaratır , Kolay temizlenebilir , Uzun kaplama ömrüne sahiptir , Ağır trafik koşullarına uyumludur.

Tekstürlü Portakal Kabuğu Poliüretan Kaplama Sistemi

Tekstürlü desen görünümlü, yüksek fiziksel ve kimyasal dayanımlı, hijyenik, solventsiz, poliüretan esaslı zemin kaplama sistemidir.

 Kullanım Yerleri

Beton ve çimento esaslı mineral yüzeylerde, Depolama ve montaj alanlarında, Üretim alanları, atölyeler, uçak hangarları, otomotiv sanayi, yükleme rampaları gibi orta ve ağır yüke maruz kalan yüzeylerde, Laboratuvarlar, hastaneler, gıda, kimya ve ilaç endüstrisindeki ıslak işlem alanlarında, Kontrol odaları, termik ve hidroelektrik santrallerinde,  alışveriş merkezleri ve otoparklarda kullanılır.

Avantajları

Kolay uygulanır , Kimyasal mukavemeti yüksektir , Mekanik dayanımı yüksektir , Aşınma direnci yüksektir , Hijyenik ortam yaratır , Kolay temizlenebilir , Uzun kaplama ömrüne sahiptir , Ağır trafik koşullarına uyumludur.